Főoldal Koronavírus A briteknél már a gyerekeket is oltják Pfizerrel

A briteknél már a gyerekeket is oltják Pfizerrel

1 megtekintés

Engedélyezte pénteken a brit gyógyszerfelügyelet (MHRA) a 12-15 éves korosztály beoltását a Pfizer és a BioNTech vállalatok által a koronavírus ellen közösen kifejlesztett vakcinával – írja az MTI.

June Raine, az MHRA vezérigazgatója a közleményhez fűzött nyilatkozatában hangsúlyozta: a hatóság a klinikai hatásvizsgálati adatok gondos tanulmányozása után meggyőződött arról, hogy a Pfizer/BioNTech-vakcina hatékony és biztonságos ebben a korcsoportban is.

Raine professzor kiemelte: minden adat arra vall, hogy a Pfizer/BioNTech-oltóanyag alkalmazásának előnyei messze felülmúlják a kockázatokat a gyerekek körében is.

A tavaly decemberben kezdődött nagy-britanniai oltási kampány eddig a felnőtt lakosságra terjedt ki.

Kapcsolódó
Már a tinik is olthatók Pfizerrel az EU-ban
A tagországok maguk dönthetik el, a 12-15 éves korosztálynak is adnak-e Pfizer-vakcinát.

A Pfizerrel Franciaországban is oltják a 12 év felettieket, az Egyesült Államokban pedig már május közepén engedélyezték ugyanezt. Egy napja jött a hír, hogy Romániában is indul a kampány erre az életkorra, és az osztrákok és a szerbek is hasonlóképpen járnak el.

Május végén jóváhagyta az Európai Bizottság, hogy a 12-15 éves korosztályban is alkalmazzák a BioNTech/Pfizer koronavírus elleni oltóanyagát. A tagországok maguk dönthetik el, a 12-15 éves korosztálynak is adnak-e Pfizer-vakcinát.

The post A briteknél már a gyerekeket is oltják Pfizerrel first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek