Főoldal Sport Péni István: Mesébe illő ez a győzelem

Péni István: Mesébe illő ez a győzelem

4 megtekintés

Péni István annak ellenére megvédte Európa-bajnoki címét Eszéken, hogy a közelmúltban doppingügybe keveredett.

Az ismert körülmények miatt nehéz felkészülésen vagyok túl. Mesébe illő ez a győzelem. Európa-csúcs a döntőben, aranyérem, címvédés.

Az utolsó négy lövés előtt egyre jobban megközelítettem izraeli ellenfelemet, és bíztam benne, hogy van esélyem a győzelemre. A végén mindent kiadtam magamból. A szétlövés előtt pedig már éreztem, nem volt kérdés számomra, hogy megnyerem az Eb-t” – idézi a magyar szövetség oldala Pénit, aki mindkét olimpiai számban vezeti a világranglistát.

Kapcsolódó
„Évek óta zaklatásnak vagyok kitéve” – Péni István nem akarta elhinni, hogy megmérgezték
Péni István évek óta mondta a szövetségnek, hogy nem bírja tovább, de nem történt semmi. Most először beszélt minden idők legmocskosabb sportlövőbotrányáról.

Péni István azon az indiai versenyen adott pozitív mintát, amelyen ő és Pekler Zalán nem állt ki Sidi Péter oldalán a döntőben, mert utóbbi fegyverét szabálytalannak tartották. Péni a pozitív mintát követően kérte a versenyengedélye felfüggesztését, de mivel a gyanú szerint Sidi manipulálta a vitaminjait, így Pénit a nemzetközi szövetség (ISSF) felmentette. Sidi visszautasította az ellene felhozott vádakat.

Kapcsolódó
Sportlövőbotrány: Sidi Péter közleményt adott ki
Múlt hét kedd óta zajlik minden idők legmocskosabb magyar sportügye két, amúgy eredendően a tokiói olimpiára készülő, mi több, olimpiai kvótával

The post Péni István: Mesébe illő ez a győzelem first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek