Főoldal Koronavírus Egyes oltópontokon már automatikusan négy héttel később adják az AstraZeneca második dózisát

Egyes oltópontokon már automatikusan négy héttel később adják az AstraZeneca második dózisát

0 megtekintés

Automatikusan négy hétre adnak második időpontot egyeseknek, akiket AstraZenecával oltottak, írja a Telex.

A cikk szerint a lap egy győri olvasója hétfőn reggel kapta meg a vakcinát, és nem a korábban előírt 12 hétre, hanem 4 hétre rá kell visszamennie a második dózist beadatni. Ugyanez történt a Telex két kollégájával, akiknek szintén kérdés nélkül 4 héttel későbbi időpont került a papírjára.

Müller Cecília még múlt pénteken jelentette be hogy aki kéri, az mostantól 12 hét helyett akár már 4 hét után megkaphatja a második adagot. Csakhogy a tudomány jelenlegi állása szerint az AstraZeneca-oltóanyag hatásosabb, ha több idő telik el a két oltás között.

Az tehát nem megalapozott, hogy az újonnan oltottaknak automatikusan, választás nélkül négy hét múlva kell megkapniuk a második adagot.

Zavar azért van a rendszerben, mert Szabó Szabolcs parlamenti képviselő például hiába kérte hamarabb a második oltást, ő 12 héttel későbbre kapott időpontot, az oltóponton nem is hallottak róla, hogy ezt le lehetne rövidíteni.

Kapcsolódó
Egymillió spanyolnak kell négy hónapot várnia a második oltására
A hatóságok nem tudtak megegyezni, mit adjanak be második oltásnak.

The post Egyes oltópontokon már automatikusan négy héttel később adják az AstraZeneca második dózisát first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek