Főoldal Kultúra A 18 év alattiak egyelőre nem járhatnak egyedül színházba és moziba

A 18 év alattiak egyelőre nem járhatnak egyedül színházba és moziba

0 megtekintés

A hétvégén minden bizonnyal nyithat a kulturális intézmények nagy része, amelyeket védettségi igazolvánnyal lehet majd látogatni. A hvg.hu információi szerint Fekete Péter kulturális államtitkár egy nem nyilvános tájékoztatón tisztázta az intézmények számára, hogy a 18 éven aluliak, akik nincsenek még beoltva, mehetnek ugyan színházba, moziba vagy más kulturális intézménybe, de ehhez egy védettségi igazolvánnyal rendelkező személynek kell kísérnie őket.

A lap szerint Fekete hozzátette, hogy ettől még megnyithatnak az ifjúsági színházak is a többi kulturális intézménnyel együtt, miután legalább 4 millió magyar ember megkapta legalább az első oltását, „ugyanis a 18 éven aluliak felügyeleti joga átruházható akár egy nagymamára, akár a csoportot kísérő tanárra, amennyiben az illető rendelkezik védettségi igazolvánnyal.” A 18 év alattiak oltását egyelőre nem kezdték meg Magyarországon, a 16 és 18 év közöttiek a mai naptól kezdve regisztrálhatnak oltásra.

Kapcsolódó
Már a 16-18 évesek is regisztrálhatnak az oltásra
Az oltások konkrét időpontja még nincs meg.

The post A 18 év alattiak egyelőre nem járhatnak egyedül színházba és moziba first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Kultúra rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek