Főoldal Sport „Úgy bántak velünk, mint az állatokkal” – kiakadt a kézis a vb miatt

„Úgy bántak velünk, mint az állatokkal” – kiakadt a kézis a vb miatt

1 megtekintés

Mindössze egy mérkőzés jutott a Zöld-foki Köztársaságnak az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon: a nyitókörben Magyarországtól kapott ki az afrikai csapat 34-27-re. Utólag azt a meccset 10-0-val írták jóvá nekünk, ugyanis a koronavírusos megbetegedések miatt eleve foghíjasan érkező zöld-foki csapatnál két újabb pozitív eset volt, így nem tudták a minimum tíz játékost kiállítani a németek ellen. A válogatott menet közben lépett vissza a vébétől.

Az Ademar Leónban profiskodó Leandro Semedo szerint Egyiptomban úgy bántak velük, mintha ők maguk lettek volna a vírus.

Ha ugyanez Németországgal, a spanyolokkal vagy a franciákkal történik, akkor a nemzetközi szövetséggel való kapcsolatuk miatt biztosan más lett volna a helyzet. Velünk meg úgy bántak, mint az állatokkal. Ahogy megérkeztünk, egy hotelbe zártak minket, az ételt is csak beadták az ajtón

mondta a La Nueva Crónicának a játékos, aki szerint a teszteredmények is furcsák voltak, mert azok esetében is pozitív lett az Egyiptomba érkezéskor, akik a portugáliai edzőtáborból negatív teszt után indultak el. Nem orvos, nem akarja ő megmondani, mennyire hitelesek a tesztek, de úgy látja, valami nem stimmelt.

Kapcsolódó

Óriási táncot lejtettek a kongói kézisek a történelmi győzelmük után
Leszállították az első győzelmüket a vébén.

Azt is érezték, hogy a csapatok nem akarnak ellenük játszani. Egy nappal a németek elleni mérkőzés előtt még úgy volt, hogy kiállnak, volt olyan játékos a bő keretből, aki épp Egyiptomba tartott, egy másik már megérkezett, ki tudtak volna állni, ám a meccsnapon szóltak nekik, hogy visszalép a válogatott.

Semedo azért is bosszús, mert szerinte jobb az ő csapatuk, mint Uruguay, a magyarok elleni teljesítményükre is büszke. Ám így, hogy visszaléptek végül, nem kapták meg az esélyt, hogy a dél-amerikai ellenféllel szemben kiharcolják a középdöntős szereplést.

A torna előtt Csehország és az Egyesült Államok lépett vissza a világbajnokságtól a koronavírusos megbetegedések miatt.

The post „Úgy bántak velünk, mint az állatokkal” – kiakadt a kézis a vb miatt first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek