Főoldal Sport Német kéziedző: Két-három hibával többet követtünk el, mint a magyarok

Német kéziedző: Két-három hibával többet követtünk el, mint a magyarok

1 megtekintés

Hiába hangsúlyozták a játékosok és Alfred Gislason szövetségi kapitány, mennyire fontos lenne győzni a magyarok elleni utolsó csoportmérkőzésen, a német férfi kézilabda-válogatott végül 29-28-as vereséget szenvedett, így csupán két pontot visz a középöntőbe.

Kapcsolódó

Hibátlanul jutott középdöntőbe a magyar válogatott a kézi-vb-n
Lékai Máté három másodperccel a vége előtt döntötte el a meccset.

„Szoros és érdekes mérkőzés volt. Természetesen nem vagyunk elégedettek, nyerhettünk volna, de a végén két-három hibával többet követtünk el, mint a magyarok” – nyilatkozta Alfred Gislason a német szövetség honlapján.

„Csütörtökön Spanyolországgal játszunk, amely szerintem valamivel erősebb, mint Magyarország. Ha bármit el akarunk érni, meg kell vernünk. Nagyon bízom a csapatomban, de sajnos a meccs előtt nem lesz edzésünk, ugyanis a szerda az utazás napja.”

Kapcsolódó

„Két dolog kellett a győzelemhez, a védekezésünk és Bánhidi Bence”
A magyar válogatott beállója lett a meccs legjobbja, védekezésben és támadásban is nagyot melózott, ez feltűnt a társainak is.

A Rhein-Neckar Löwen rutinos balszélsője, Uwe Gensheimer abban látta a vereség fő okát, hogy képtelenek voltak megállítani Bánhidi Bencét.

„Az első félidőben nem volt jó a dobószázalékunk, bár 10-15 után nagyon odatettük magunkat.

Megvolt a lehetőségünk, hogy átvegyük a vezetést, de a szünet után nem tudtuk megugrani ezt, pedig akkor megroppanthattuk volna a magyarokat.

Sebastian Firnhaber szerint ugyan csalódottak, mert az első igazi értékmérő mérkőzést elbukták, de most már tudják, mi hiányzik még ahhoz, hogy a következő néhány meccsen jobban teljesítsenek.

„A második félidőben hihetetlenül harcos és jól játszó csapatunk volt, azonban az ellenfél beállósának túl sok teret hagytunk. Hülye érzés, de nagyon jól teljesítünk, és láttuk, képesek vagyunk lépést tartani a legjobbakkal. Most jól fel kell készülnünk a következő feladatra” – nyilatkozta Philipp Weber.

A németek idézték Gulyás István magyar szövetségi kapitányt is.

„Nagy csatára késztette bennünket az ellenfél, ha nem én lennék a magyar edző, akkor azt mondanám, hogy a döntetlen mindenképpen megérdemelt eredmény lenne. Jól felkészültünk, jól kezdtünk, bár rengeteg hullámvölgy volt a játékunkban.

Végül a forró szívünk és a hideg fejünk volt a döntő tényező.

A magyarok további programja

Január 21., csütörtök
18.00: Magyarország – Brazília

 

Január 23., szombat
18.00: Magyarország – Lengyelország

 

Január 25., hétfő
18.00: Magyarország – Spanyolország

 

A középdöntő I. csoportjának állása:
1. Magyarország 4 pont
2. Spanyolország 3
3. Németország 2 (71-43)
4. Lengyelország 2 (59-50)
5. Brazília 1
6. Uruguay 0

The post Német kéziedző: Két-három hibával többet követtünk el, mint a magyarok first appeared on 24.hu.

Forrás: 24.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek