Főoldal Gazdaság Kim Dzsongun elégedetlen a népével

Kim Dzsongun elégedetlen a népével

10 megtekintés

„Bár az előző ötéves tervnek már tavaly teljesülnie kellett volna, az eredmények iszonyatosan elmaradtak a célkitűzésektől csaknem minden ágazatban”. Ezt mondta a Koreai Munkapárt kongresszusán beszédében Kim Dzsongun.

Az MTI jelentése szerint a diktátor Észak-Korea önellátási képességének megerősítésére szólított fel. Arról beszélt, hogy ez segíthetne leküzdeni a fejlődését akadályozó belső és külső kihívásokat. Kim Dzsongun kitért az országban hivatalosan nem létező koronavírus-járványra is, méltatta az észak-koreai óvintézkedéseket.

Kapcsolódó

A mostani ülésen új ötéves tervet készülnek elfogadni, az új körülményekhez igazítva a gazdasági és pártpolitikai stratégiát. A több napig tartó rendezvényen hírügynökségi beszámolók szerint mintegy hétezren vesznek részt. Legutóbb ilyen kongresszust négy éve tartottak, azt 36 év után először rendezték meg. Akkor a Kim Dzsongun által elővezetett ötéves tervben kilátásba helyezték az energiaellátás javítását, az ipari és a mezőgazdasági termelés növelését.

Forrás: 24.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek