Főoldal Sport Szoboszlai Dominik édesapja hiszi, hogy Lipcsénél is van fentebb a fia számára

Szoboszlai Dominik édesapja hiszi, hogy Lipcsénél is van fentebb a fia számára

0 megtekintés

Szoboszlai Zsolt a magyar válogatott futballista Szoboszlai Dominik édesapja, és első edzője szerint a fia számára tökéletes választás volt az RB Leipzig, de biztos benne, hogy még a lipcsei csapatból is vezet út felfelé.

Mint arról az Origo is beszámolt, csütörtökön 20 millió euróért a Red Bull Salzburgból a Bundesliga előző szezonjának ezüstérmeséhez, az RB Leipzighez igazolt Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott támadót új szerződése aláírására nem csak ügynöke, Esterházy Mátyás, hanem édesapja, egyben első edzője, a korábbi NB I-es focista, Szoboszlai Zsolt is elkísérte, aki a Nemzeti Sportnak nyilatkozott egy nappal a klubváltás után.

“A lehető legjobb helyre került    – mondta a lapnak Szoboszlai Zsolt. – A Salzburgban megismert stílus és játékfilozófia várja Lipcsében, remélem, hogy ezt a lépcsőfokot is képes lesz megugrani. Emellett bízom benne, hogy még innen is van feljebb a karrierjében, elvégre csak húszesztendős. Nagyon örültem a mostani váltásnak, mert láttam, mennyire keményen dolgozott az utóbbi időszakban, és nagyon vágyott rá, hogy a legerősebb öt európai bajnokság egyik dobogósához igazoljon. Nos, sikerült neki. Nem tudom, mennyi időbe telhet, mire felveszi a Bundesliga ritmusát, ez csak rajta múlik. Bízom benne, hogy minél előbb sikerül, és idővel ugyanúgy a csapat húzóemberévé válik, ahogy Salzburgban is.”

A teljes cikk ide kattintva olvasható el a Nemzeti Sport Online-on.

Forrás: Origo.hu - Sport rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek