Főoldal Technika és Tudomány Rekordszinten a Tesla részvénye

Rekordszinten a Tesla részvénye

0 megtekintés

Csúcsra emelkedett az amerikai Tesla részvényárfolyama pénteken az S&P tőzsdeindexben való hétfői megjelenése előtt.

Az Elon Musk amerikai milliárdos vezette Tesla hétfőn az eddigi legértékesebb cégként csatlakozhat az S&P 500 tőzsdeindexhez, melynek 1 százalékát teszi ki.

Az elektromos autókat gyártó vállalat papírjai 70 százalékkal drágultak november közepe óta, amikor bejelentették, hogy csatlakozik az index által felölelt 500-as társasághoz. A Tesla az idén szinte megvadult, a részvénye 700 százalékkal emelkedett. A papír pénteken 695 dolláros rekordáron zárt.

A Tesla S&P-hez való csatlakozása arra kötelezte az indexet követő befektetési alapokat, a Wall Street pénteki zárásáig összesen 85 milliárd dollárnyi Tesla-részvényt vásároljanak, hogy a portfóliójuk tükrözze az index összetételét. Ugyanakkor ezeknek az alapoknak ugyanekkora értékű részvénymennyiségtől meg is kellett szabadulniuk.

A cég értéke 660 milliárd dollárra ugrott, és ezzel a 6. legértékesebb vállalattá vált a tőzsdén szereplő amerikai cégek között.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek