Főoldal Itthon Fülke: Fordítva sül el a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelés

Fülke: Fordítva sül el a keresztény kultúrán alapuló értékrend szerinti nevelés

0 megtekintés

A Társaság a Szabadságjogokért munkatársa, Hegyi Szabolcs szerint ugyanis még azokat is korlátozza, akik egyébként magukat kereszténynek vallják.

A parlament a héten elfogadta az alaptörvény kilencedik módosítását, amelyben az is benne van, hogy biztosítják Magyarország alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést. Hegyi Szabolcs, a Társaság a Szabadságjogokért munkatársa a hvg.hu közéleti podcastjében, a Fülkében azt mondta, a keresztény kultúrára való hivatkozás lényegében az állam világnézeti elkötelezettségének elleplezése. Egy olyan menedék, amelyben kiépülhet egy olyan stratégia, hogy formálisan az állam és az egyház szétválasztása megtörténik ugyan, a gyakorlatban viszont nem.

A szakember szerint az újabb módosítás célja a többi között az, hogy a Fidesz–KDNP kormány egyben tartsa a jobboldali, konzervatív, keresztény szavazótábort, és nem mellesleg a változtatás alapja lehet a lelkiismereti szabadság további korlátozásának is.

A beszélgetésből kiderül még, hogy

  • mit értünk keresztény kultúrán, és az ezen alapuló nevelésen,
  • miért kellett a keresztény kultúra védelmét az Alaptörvénybe foglalni,
  • milyen hatása lesz ennek a mindennapi jogalkotásra.

A beszélgetést, amelyet a Független Médiaközpont támogatott, itt hallgathatja meg:

Forrás: HVG.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek