Főoldal Itthon Vádat emeltek egy koldust zsaroló bajai álrendőr ellen

Vádat emeltek egy koldust zsaroló bajai álrendőr ellen

0 megtekintés

A Bajai Járási Ügyészség hivatalos minőség színlelésével elkövetett zsarolás bűntette miatt vádat emelt egy férfi ellen, aki magát rendőrnek kiadva októberben és november 1-jén Baján egy utcán kolduló férfit többször is pénz átadására vette rá azzal fenyegetve, hogy ellenkező esetben

megbilincseli és a szekszárdi börtönbe viteti.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség pénteki közleménye szerint a koldus először 2800, majd 2000 forintot, valamint a kerékpárján lévő zárat adta át az álrendőrnek.

A letartóztatásban lévő, többszörös és különös visszaeső vádlottat a járási ügyészség hivatalos minőség színlelésével, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntettével vádolja. Az ügyész végrehajtandó fegyház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

A többszörösen büntetett előéletű férfi feltételes szabadság hatálya alatt követte el a zsarolást, ezért bűnössége esetén a feltételes szabadságot meg kell szüntetni és a fegyházbüntetésből sem bocsátható feltételes szabadságra – áll a közleményben.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek