Főoldal Itthon Saját szövetségeseire támadt Baranyi Krisztina, miután nyilvánosságra került durva zsidózása

Saját szövetségeseire támadt Baranyi Krisztina, miután nyilvánosságra került durva zsidózása

6 megtekintés

Saját szövetségeseit vádolta meg Baranyi Krisztina, miután kikerült egy hanganyag arról, ahogyan rohadt, szemét zsidónak nevezett egy kerületi ingatlanra pályázó befektetőt. Ferencváros baloldali polgármestere a jelek szerint bocsánatkérés helyett azt akarja kideríteni, ki szivárogtatott saját politikai oldaláról: a szakadás szélére került a baloldal helyi együttműködése.    

 “Egyértelművé vált, hogy nem a Fidesz szivárogtatta ki a hangfelvételt” – írta ki váratlanul közösségi oldalára csütörtökön Baranyi, aki állítását egy Facebook-beszélgetésre alapozta. 

Mint ismert, hétfőn nyilvánosságra került egy hanganyag, amelyen a baloldali polgármester durván zsidózott. A december elején megtartott, többórás online testületi vitán “rohadt, szemét zsidónak” nevezte az egyik ferencvárosi ingatlanra pályázó befektetőt.

A felvétel kikerülésének körülményei ismeretlenek, azonban Baranyi több sajtónyilatkozatában is arra utalgatott, hogy “nem neki voltak antiszemita felhangjai”, hanem vitapartnereinek. Ezt magára vette a momentumos és jobbikos képviselőket tömörítő Új Pólus-frakció, és egy közleményben jelezték, hogy nem elegáns másra hárítani a felelősséget, és a zsidózás miatt bocsánatkérésre szólították fel a polgármestert. “Antiszemita kijelentéseit sem akkor, sem most nem tudjuk elfogadni”– írták hozzátéve, hogy innentől nem tudnak vele értékközösséget vállani. 

Régi ellenfelekForrás: MTI/Máthé Zoltán, Mohai Balázs

Ezután eltelt pár nap, és Baranyi Jancsó Andreáékat vádolta meg szivárogtatással. Mint írta, elsőre azt gondolta, hogy a kormánypártok osztották meg a beszédrészletet a nyilvánossággal, de az Új Pólus vezetőjének Facebook-hozzászólása nem erre utal. Miután egy kommentelő azt írta Jancsónak az emlegetett közleménye ala, hogy mindezt miért nem a fideszes képviselőknek rója fel, a momentumos politikus valóban azt írta, hogy “az Ön által felsorolt képviselők nem voltak jelen az egyeztetésen. “Meg vagyok döbbenve” – kommentálta a trágárul zsidózó Baranyi.

Mint ismert, tavaly ősszel Jancsó volt Baranyi ellenfele a helyi előválasztáson, aminek következtében eldurvult a viszony közöttük. A momentumos politikus által vezetett Új Pólus egyelőre nem reagált Baranyi kijelentésére. Az viszont tény, hogy a polgármester körül rohamosan fogy a levegő: korábban a helyi MSZP-s, és DK-s képviselők szálltak ki mögüle (azóta alkalmi az együttműködés), és a jelek arra utalnak, hogy az Új Pólussal való együttműködés sem lesz hosszútávú. 

Forrás: Origo.hu - Itthon rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek