Főoldal Technika és Tudomány Nem tervez autós feljelentő oldalt a rendőrség

Nem tervez autós feljelentő oldalt a rendőrség

1 megtekintés

Egyelőre nincs szó arról, hogy lengyel mintára, dedikált címre tölthetnék fel szabálytalanságokról készült videóikat az autósok.

A lengyel rendőrség egyik videója járta be itthon a netet, amely egy összeállítás civil autósok felvételeiből. A videó érdekessége többek közt az, hogy egy olyan címről származnak, amelyet kifejezetten azért hoztak létre, hogy erre töltsék fel a szabálytalanságokról készült videókat az autósok. A kezdeményezés elég hatékonynak tűnik ugyanis csak idén 971 olyan felvételt kaptak, amely alapján eljárást is indult a szabálytalankodók ellen.

Az RTL Klub Híradója is készített egy anyagot ennek kapcsán, amelyben megkeresték a magyar rendőrséget is. A hazai hatóság részéről azt közölték, hogy mindenkinek joga van feljelentést tenni és minden ügyet kivizsgálnak, de külön felületet nem hoznak létre a bejelentésekre. Hozzátették: folyamatosan figyelik az internetet, és ha szabálytalanságról készült felvételt látnak, akkor megvizsgálják büntethető-e annak alapján az elkövetője. Az RTL Klub Híradója hozzáteszi, hogy saját tapasztalatuk szerint leginkább a nagy publicitást kapott videók esetén indult eljárás.

A rendőrség ugyanakkor pontosan egy éve jelentős számú civil kamerás autóval vesz részt a forgalomban, amelyekkel azonnal bírságolják az elkapott autósokat. Ezekről Pofátlan(tanít)ás címmel adnak ki összefoglalókat, amelynek legutóbb már a 23. része került fel az internetre.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek