Főoldal Üzlet Koronavírus-tesztközpont nyílt a ferihegyi repülőtéren

Koronavírus-tesztközpont nyílt a ferihegyi repülőtéren

1 megtekintés

A repülőtér tesztközpontját nem csak az utasok használhatják, és bejelentkezni sem kell előre.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Mostantól a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is lehetőség van koronavírus-teszt elvégzésére: a Budapest Airport és a Universal Medical Hub a 2B Terminálon alakított ki tesztelési lehetőséget, ahol az utasok mellett bárki más is kérheti antigén- vagy PCR-teszt elvégzését.

A repülőtér közleménye szerint a PCR-tesztet már mától el lehet végeztetni időpont foglalás nélkül, az eredményről pedig 24-48 órán belül elektronikus értesítést kapnak az alanyok, az antigéntesztek eredményét pedig a tesztelést követő 15-20 percben kapjuk meg.

A tesztek elvégzéséhez előzetes bejelentkezés nem, csupán online regisztráció szükséges – akár mobilról -, kifizetni a teszt árát (ez a PCR-tesztnél 19500 forintot jelent). Ezt követően a felhasználó e-mailben megkapja azt a QR-kódot, amelyet a helyszínen, érintésmentesen beszkennelhet, és azonnal megkapja a sorszámát.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek