Főoldal Koronavírus Kiderült, hol volt Müller Cecília

Kiderült, hol volt Müller Cecília

2 megtekintés

Az elmúlt 9 napban nem az országos tiszti főorvos tartotta az operatív törzs tájékoztatóit.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Nagy örömmel köszöntötte az operatív törzs pénteki tájékoztatóján Gál Kristóf, az ORFK szóvivője Müller Cecília országos tiszti főorvost, akit az elmúlt néhány napban Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője helyettesített.

Azt a Telex próbálta az elmúlt napokban megtudni, hová tűnt Müller Cecília, de nem kaptak rá választ. Most Gál Kristóftól megtudtuk, Müller az elmúlt napokban gőzerővel dolgozott a védőoltási programon, és örömét is kifejezte, hogy most időt tudott szakítani a tájékoztatóra.

A pénteki tájékoztatón sokat beszélt az oltás fontosságáról, és elmondta, több mint 200 ezren regisztráltak vakcináért (erről részletesen egy másik cikkben számolunk be). Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta, december végén 35 ezer vakcina érkezhet az országba, az oltást december 27–28-án kezdhetik meg. Először a Dél-pesti Centrumkórház dolgozóit oltják be, utána jönnek a megyei kórházak.

Az oltási terv megvan, Orbán szerint ha lesz elég vakcina, az egész országot át tudják oltani 1–2 nap alatt.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek