Főoldal Koronavírus Károly herceg 72 évesen nem elég idős, hogy elsőbbséget élvezzen a vakcinás várólistán

Károly herceg 72 évesen nem elég idős, hogy elsőbbséget élvezzen a vakcinás várólistán

0 megtekintés

A herceg úgy fogalmazott, ennek több oka is lehet még.

A Sky News számolt be arról, hogy Károly herceg a napokban az Egyesült Királyságban az Országos Egészségügyi Szolgálat (NHS) dolgozóit látogatta meg, akik a vírus elleni oltás beadását vezénylik le az országban. Mint azt a herceg megjegyezte nekik, ő egyre lejjebb kerül a vakcinára várók listáján.

A következő évben megkapom az AstraZeneca/Oxford-vakcinát, a Pfizerről lemaradtam. Már lejjebb vagyok a várólistán.

Ezen kívül úgy fogalmazott, 72 évével nem elég idős ahhoz, hogy prioritást élvezzen. Mint ismeretes, a herceg még júniusban esett át a víruson, szerencsésen fel tudott épülni belőle. Hozzátette még, hogy antitestek vannak a vérében, ez is az egyik oka lehet annak, miért sorolták hátrébb őt a várólistán.

Arról egyelőre nincs információ, hogy Károly anyja, Erzsébet királynő (és férje, Fülöp herceg) megkapják-e az oltást, de előzetes hírek alapján együtt fog karácsonyozni a család. Mármint Erzsébet, Fülöp, Károly és utóbbi felesége, Kamilla hercegné. Mindezt rövid ideig tartó karantén fogja megelőzni, nehogy veszélybe sodorják a királynőt.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek