Főoldal Koronavírus Jelentősen kisebb profittal zárta az idényt a Bayern München

Jelentősen kisebb profittal zárta az idényt a Bayern München

2 megtekintés

A várakozásnak megfelelően az előző évinél kisebb volt a forgalma és a nyeresége is a Bayern Münchennek, annak ellenére, hogy megnyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, valamint a német bajnokságot és kupát.

A bajor klub pénzügyeire is komoly hatással volt a koronavírus-járvány, elsősorban az, hogy a tavaszi leállást követő újraindulás óta a hazai mérkőzéseit zárt kapuk mögött rendezte. Az adózás utáni nyeresége 9,8 millió euróra csökkent a 2018/2019-es 52,5-ről. A teljes árbevétel pedig 698 millió volt, az előző évi 750,4 millióhoz képest.

A koronavírus nagy terhet helyezett a labdarúgás egészére a 2019/2020-as idényben, és ez természetesen hatással volt az FC Bayernre is. Március 8-a óta egyetlen nézőnk sem volt az Allianz Arenában

– emlékeztetett Karl-Heinz Rummenigge klubelnök, aki szerint pozitív, hogy ilyen körülmények között is profittal tudták zárni az előző szezont. Kiemelte: ehhez a csapat a teljesítményével járult hozzá, mert a Bajnokok Ligája, a Bundesliga és a Német Kupa megnyerése a presztízsszemponton túl is jövedelmezett, extra bevételeket eredményezett.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek