Főoldal Technika és Tudomány Gyorsan drágult 3,7 milliárd forinttal a másodosztályú Nyíregyházának épülő stadion

Gyorsan drágult 3,7 milliárd forinttal a másodosztályú Nyíregyházának épülő stadion

0 megtekintés

Már a közbeszerzési pályázat lezárultáig 3,4 milliárd forinttal drágult a tervezett nyíregyházi stadion – írja az mfor.hu.

A kormány eddig sem fukarkodott, az eredeti bejelentés szerint 10,32 milliárd forintot adtak a központi beruházásként épülő nyíregyházi stadionra. A közbeszerzési eljárás szeptemberben indult és most zárult le.

A lap szerint a stadiontenderen három induló volt, de csak egyikük adott be érvényes pályázatot, ami 13,7 milliárd forintos ajánlat volt.

Ez az Épkar Zrt. – ami benne volt a Puskás Aréna építésében is – és a nyíregyházi székhelyű Nyír-Wetland Generál Zrt. konzorciuma, de alvállalkozóként megjelenik a Magyar Építők Zrt. is.

A Nyíregyháza Spartacus otthonának szánt létesítmény a tervek szerint 8150 főt képes befogadni, pályafűtést és automatikus öntözőrendszert is kialakítanak.

A Szpari jelenleg az NB II-ben szerepel, mint ahogy a csapat fennállásának a nagyrészében tette. Az előző szezonban átlagosan 926 nézőt vonzott a csapat produkciója.

A jelenlegi másodosztályú mezőnyből ezzel ők lehetnek a hatodik klub, ami teljesen új stadiont kap, az NB I ilyen szempontból már nem lehet pálya a kormánynak: a jelenlegi 12 csapatból az Újpesten kívül mindegyik számára 2010 óta épült új létesítmény, illetve a Budapest Honvédét még nem fejezték be.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek