Főoldal Külföld Egy új-zélandi tanár leragasztotta egy diákja száját, mert az állítólag túl sokat beszélt az órán

Egy új-zélandi tanár leragasztotta egy diákja száját, mert az állítólag túl sokat beszélt az órán

0 megtekintés

Új-Zélandon az egyik iskola tanára az óráján szigetelőszalaggal ragasztotta le az egyik elsős diák száját, mert az állítólag a többszöri figyelmeztetés ellenére is túl sokat beszélt – számolt be a nagy közfelháborodást okozó esetről a METRO brit hírportál. 

A megbotránkoztató eset a szigetország legnagyobb városában, Aucklandben a Colwill általános iskolában történt pár napja. A gyerek édesanyja feljelentést tett a rendőrségen, mivel szerinte a 7 éves kisfia életveszélyben volt. Mint elmondta  a gyereke súlyos asztmás, amire gyógyszereket is szedett, és erről az iskolában is tudtak.

Mint kiderült, a történtekről az anya nem is a fiától értesült.

A gyerekem aznap délután nagyon furcsán kezdett viselkedni, szinte egy szót sem szólt, csak annyit mondott, hogy ő már év végéig bizony nem megy iskolába, gondolom szégyenében nem akarta bevallani a történteket – nyilatkozta az édesanya, aki hozzátette:  végül a fia nővérének “fecsegte” ki az egyik elsős osztálytárs, hogy mi is történt aznap az öccsével az iskolában.

A fiút annyira felzaklatták a történtek, hogy nem akar már idén iskolába menni.Forrás: Dreamstime

Az édesanya pesze azonnal berohant az iskolába , és kérdőre vonta az igazgatót., aki egy rövid vizsgálatot követően írásban azt közölte a nővel, hogy a tanár beismerte a történteket, és azzal védekezett, hogy csak “játékból cselekedett” így, és viccnek szánta az egészet, amin jól szórakozott a többi gyerek, egyúttal maga és tanára nevében is elnézést kért a történtekért. Az anya érthető módon nem hagyta annyiban a történteket, az iskola környékén falragaszokat helyezett ki, hogy figyelmeztesse a többi szülőt, hogy mi folyik az iskolában.

A helyi média is  felkapta az ügyet, így a botrányos eset hamar eljutott a wellingtoni oktatási minisztérium szintjére is. Az oktatási miniszter is elrendelte az ügy azonnali kivizsgálását, a felelősek kérdőre vonását, és persze az anya feljelentése kapcsán az Auckland- i Rendőrség is vizsgálódik.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek