Főoldal Autó Deutsch: A Fidesz is kilépett volna, ha engem kizárnak az EPP-ből

Deutsch: A Fidesz is kilépett volna, ha engem kizárnak az EPP-ből

1 megtekintés

Homlokráncolással ér fel a büntetés.

Mind a 12 fideszes és KDNP-s képviselő kilépett volna a néppárti frakcióból, ha Deutsch Tamást kizárják. Ezt az EP-képviselő mondta a Magyar Nemzetnek azt követően, hogy az Európai Néppárt megfosztotta őt felszólalási jogától, és tisztségeket sem vállalhat.

Deutsch Tamást azt követően büntették meg, hogy a Gestapóhoz és a kommunista titkosszolgálathoz hasonlította Manfred Weber frakcióvezetőt. Ezért egyébként Deutsch többször is bocsánatot kért, miután negyven képviselőtársa kezdeményezte kizárását.

A büntetést egyébként nem tartja súlyosnak, mert a felszólalási lehetőségek a koronavírus miatt eddig is korlátozottak voltak, illetve mert a szavazati jogát meghagyták. Deutsch szerint a döntés “leginkább homlokráncolásként értelmezhető.”

Deutsch tagadta, hogy lenne B-terve a Fidesznek, ha ki kellene lépni a Néppártból, vagyis hogy valamelyik szélsőjobboldali frakcióhoz csatlakoznának.

A vétó visszavonásáról azt állítja, hogy a politikai és jogi garanciák maximumát sikerült elérni, annak ellenére, hogy az Európai Bíróság felülvizsgálatának meggyorsításával a jogállamisági mechanizmus még a 2022-es választások előtt életbe léphet.

Forrás: HVG.hu - Autó rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek