Főoldal Befektetés Bírságot kapott a Robinhood

Bírságot kapott a Robinhood

0 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az amerikai tőzsdefelügyelet, az SEC vizsgálata arra jutott, hogy 2015 és 2018 közt a Robinhood csak részlegesen magyarázta el a befektetőinek a GYIK-oldalán, hogy miből szerzi a pénzét. Fel sem fedték azt, hogy a bevételeik nagyobb részét az úgynevezett „payment for order flow” gyakorlatból szerzik, ami azt jelenti, hogy a felhasználók kereskedési ügyleteinek lebonyolítását gyakorlatilag eladják egy nagyobb kereskedőnek, aki ezért fizet a Robinhoodnak.

Az SEC azzal vádolta meg a Robinhoodot, hogy ezt a kereskedési jutalékot az árazásba építették, így a Robinhood-ügyfelek a piacinál rosszabb árakon tudtak részvénykereskedési ügyleteket kivitelezni. A Robinhood ügyfelei az SEC szerint így 34,1 millió dollárt vesztettek (ez alapján ez a marzs valószínűleg nagyon alacsony volt).

A Robinhood a bírságra úgy reagált, hogy most már teljesen transzparensen tárnak minden költséget az ügyfelek elé és ez egy historikus ügy, ami nem tükrözi a cég mostani hozzáállását.

Épp a héten indult egy másik eljárás is a Robinhood ellen: a massachusettsi tőzsdefelügyelet azzal vádolja a céget, hogy „játékossággal” manipulálják az ügyfeleiket azért, hogy „magasabb bevételre tegyenek szert.”

Címlapkép: Shutterstock

Forrás: Portfolio.hu - Befektetés rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek