Főoldal Koronavírus Belgiumban főleg az idősotthonokban tarolta járvány

Belgiumban főleg az idősotthonokban tarolta járvány

0 megtekintés

Belgiumban  a koronavírus miatt elhunytak több mint fele,

több mint tízezer áldozat idősotthon lakója volt 

– közölte Yves Van Laethem, a belga egészségügyi minisztérium szóvivője. Noha az idősotthonokban hónapok óta teljes látogatási tilalom van érvényben, a fizikai érintkezéssel járó ápolás elkerülhetetlen. A helyzet nem javul, továbbra is bizonytalan és nehéz – mondta a szóvivő.

A járvány második hullámában a fertőzés erőteljesebben érinti a 20-50 éves korosztályt, számuk az első hullámban feljegyzett adatokhoz képest csaknem 34 százalékkal magasabb 

– írta a távirati iroda.  A hét folyamán átlagosan napi 2445 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Belgiumban, ami 12 százalékos növekedést jelent az előző héthez képest. Az új esetek növekedése az ország északi felében a legszembetűnőbb, ahol 26 százalékos az egy hét alatt tapasztalt emelkedés.

Kórházban jelenleg 2687 beteget ápolnak, valamivel kevesebbet, mint az előző héten. Intenzív ellátásban 561 embert részesítenek, ez az adat is valamivel alacsonyabb az elmúlt napokban feljegyzetthez viszonyítva. A járvány kezdete óta több mint 618 ezer ember fertőződött meg Belgiumban.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek