Főoldal Külföld Agyonlőtték a mexikói Jalisco állam volt kormányzóját

Agyonlőtték a mexikói Jalisco állam volt kormányzóját

0 megtekintés

Agyonlőtték Aristóteles Sandovalt, a bűnözés sújtotta mexikói Jalisco állam volt kormányzóját egy Puerto Vallarta-i étterem mellékhelyiségében – tudatták a helyi hatóságok pénteken.

Sandoval halálát Enrique Alfaro jelenlegi kormányzó jelentette be, míg a gyilkosság körülményeit Gerardo Octavio Solis jaliscói ügyész ismertette egy rövid videóban, amelyet internetes közösségi portálokon tett közzé. Solis elmondta, hogy a hatóságok nyomozást indítottak, ugyanakkor nem jelezte, ki állhat a gyilkosság hátterében, csupán azt mondta, hogy az elkövető férfi lehet. 

Mexikóban kiugróan magas a gyilkosságok száma, aminek hátterében részben a kartellek közötti háborúskodás áll (illusztráció).Forrás: AFP/Pedro Pardo

Sandoval 2013-tól 2018-ig volt Jalisco állam kormányzója. Hivatali ideje alatt erősödött meg a Jalisco Nueva Generación nevű kartell, amely az ország legbefolyásosabb bűnbandájává vált.Andrés Manuel López Obrador mexikói államfő részvétét nyilvánította az áldozat családjának, és megfogadta, hogy felelősségre vonják az elkövetőket. Mexikóban kiugróan magas a gyilkosságok száma, aminek hátterében részben a kartellek közötti háborúskodás áll.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek