Főoldal Technika és Tudomány A munkaerőpiaci járulék eltörléséről tárgyalhat a kormány

A munkaerőpiaci járulék eltörléséről tárgyalhat a kormány

1 megtekintés

A munkaerőpiaci járulék eltörlését javasolja a Munkástanácsok Országos Szövetsége, amelynek elnöke szerint a lépéssel az összes munkavállaló nyerne, mivel a járulékot a munkavállaló bruttó béréből kell levonni – írta pénteki számában a Magyar Nemzet. Palkovics Imre, a szövetség elnöke a lapnak úgy nyilatkozott, hogy

továbbra sincs érdemi közeledés a munkaadói képviseletek és a szakszervezetek között a minimálbér és a garantált bérminimum jövő évi emeléséről.

A szakszervezeti oldal 7,5 százalékos béremelést tartana elfogadhatónak 2021-re – jelezte.

A szakszervezeti vezető a munkaerőpiaci járulékról azt mondta, a másfél százalékos, munkavállalókat terhelő elvonás megszüntetésétől a kormány sem zárkózott el, a felvetésről a következő ülésén tárgyal a kabinet. A járulék eltörlése a nettó bérek azonnali növekedését eredményezné, ráadásul az összes munkavállaló nyerne a lépéssel, nem csak a minimálbéren foglalkoztatottak – hangsúlyozta.

Palkovics Imre szólt arról is, a szakszervezetek 7,5 százalékos béremelési javaslatánál kisebb emelés esetén kétlépcsős bérrendezést tartanak elfogadhatónak 2021-ben. Ha a kétlépcsős béremelésről sikerül megegyezni a munkaadókkal, akkor januártól 6,5 százalékos felzárkóztatásra tennének javaslatot.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek