Főoldal vilag 50 millió embert oltanának be Kínában a februári holdújévig

50 millió embert oltanának be Kínában a februári holdújévig

0 megtekintés

Az egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók, vámtisztek és fuvarozók oltásával kezdik, az idősek és krónikus betegségben szenvedő emberek csak utánuk kerülhetnek sorra.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

50 millió ember koronavírus elleni beoltását tervezi Kína a februári holdújévhez fűződő ünnepek kezdetéig – írja a Reuters. A South China Morning Post értesülését idézve azt írja a hírügynökség, hogy a 100 millió adag oltóanyagot, ami ehhez kell, a kínai Sinopharm és a Sinovac Biotech cégektől szerzik be. Az első 50 milliót január 15-ig, a másodikat pedig február 5-ig adnák be.

A holdújév február 12-ére esik, de egy elhúzódó ünnepről van szó, mely idején sokan látogatják meg távolabb élő családtagjaikat. Így ez az időszak kockázatos a járvány terjedése szempontjából.

A vakcináció a magas prioritású csoportokra koncentrálna: ide az egészségügyi dolgozók, rendőrök, tűzoltók, vámtisztek, valamint az árumozgatásban dolgozók tartoznak. Szecsuán tartomány bejelentése szerint az idősek és a krónikus betegségben szenvedők csak utánuk következnek, de várhatóan még januárban.

Rendkívüli eljárással eddig négy oltóanyag használatát hagyta jóvá Kína. Kettőt a Sinopharm fejlesztett, egyet a Sinovac Biotech. A negyedik a CanSino Biologics vakcinája, ez kizárólag a hadserreg számára elérhető.

Forrás: HVG.hu - Világ rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek