Főoldal Itthon Vádat emeltek egy szegedi drogbandával szemben

Vádat emeltek egy szegedi drogbandával szemben

1 megtekintés

Egy bűnszervezet öt tagja ellen emeltek vádat, akik csaknem egy éven át terjesztettek kokaint és amfetamint Szegeden és Hódmezővásárhelyen – írja az MTI.

A letartóztatásban lévő férfiakat bűnszervezetben elkövetett jelentős mennyiségű kábítószer kereskedelmének bűntettével vádolják. A vádirat szerint egy szegedi testvérpár három társával együtt egy olyan csoportot hozott létre, amely 2018 júliusa és 2019 júniusa között Szegeden és Hódmezővásárhelyen nagyobb fogyasztói kör részére adott el kokaint és amfetamint.

A testvérpár szerezte be a kábítószert, majd adta tovább a szervezetben alattuk levő szinten álló három másik férfinak, akik ezután a fogyasztóknak értékesítették a kábítószert. A beszerzést, az elosztást, az értékesítést, valamint az abból származó bevétel felosztását telefonos applikáción,  „konspiratív módon végezték″. Ugyanígy kommunikáltak a fogyasztókkal is arról, hogy kinek, mikor, mekkora mennyiségű drogra van szüksége, és azt hol adják át.

A fogyasztók a kokainért adagonként 30 ezer, az amfetamintért 3500 forintot fizettek.

A nyomozás során csaknem negyven fogyasztót azonosítottak, akiknek a bűnszervezet a jelentős mennyiség alsó határát meghaladó mennyiségben értékesített kábítószert.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek