Főoldal Itthon Úszott a mocsokban a konyha, bezárták a budapesti éttermet

Úszott a mocsokban a konyha, bezárták a budapesti éttermet

3 megtekintés

Egy budapesti, házhoz szállítást végző vendéglátó-ipari egység ellenőrzése során számos súlyos higiéniai hiányosságot tapasztaltak a Nébih szakemberei a múlt héten.

Többek között a mennyezet és a falak az egység egészében koszosak, porosak, pókhálósak voltak. Ráadásul a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott, hámlott. A berendezések környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros fekete koszt láttak az ellenőrök.

A padló takarítatlansága az egész egységre jellemező volt. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.

Külön hulladéktároló helyiséggel a létesítmény nem rendelkezett, a konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben elhelyezett nyitott hordókban gyűjtötték és tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

A súlyos, élelmiszer-biztonsági kockázatot is jelentő hiányosságok miatt a Nébih ellenőrei 

azonnali hatállyal felfüggesztették az egység tevékenységét.

Emellett öt tétel (25 kilogramm) nem nyomon követhető és lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagot is kivontak a forgalomból, és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését. Utóbbi intézkedések végrehajtását a helyszínen ellenőrizték a hivatal szakemberei.

Az egység a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja csak tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek