Főoldal Koronavírus Újabb 2500 ingyenes gyorstesztre jelentkezhetnek a fővárosiak

Újabb 2500 ingyenes gyorstesztre jelentkezhetnek a fővárosiak

2 megtekintés

Karácsony Gergely a bejelentésében hozzátette, tudja, hogy ez az összesen 7500 teszt is kevés, de a szűrés biztosítása a kormány dolga lenne.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A cikksorozat támogatója a METRO

Legyen szó friss halról a halászléhez vagy egy mesés ajándékról a kisunokának, nálunk minden karácsonyi kelléket beszerezhet. Látogasson el áruházainkba és legyen varázslatos az ünnepi készülés!

hirdetés

Miután egyetlen délután alatt beteltek a helyek a Budapest által biztosított ingyenes tesztelésre, Karácsony Gergely főpolgármester Facebookon jelentette be, hogy pénteken 15 órától újra lehetőség van regisztrálni szűrésre.

Az első körben 5 ezer, a másodikban pedig 2500 antigéntesztet biztosít a főváros

A sikeresen regisztráló budapesti lakosok négy helyszínen teszteltethetik le magukat december 19-23. között. Jelentkezni ide kattintva lehet.

Igen, tudom, hogy egy ekkora városban a Fővárosi Önkormányzat által biztosított 7500 teszt nem elegendő. Mert világosan látszik, hogy igény és szükség is lenne a tömeges ingyenes tesztelésre. De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne.”

– írta Karácsony, utalva arra, hogy a kormány a jelenlegi állás szerint nem tervezi az ingyenes tömeges tesztelést.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek