Főoldal Üzlet Új beruházás a Waberer'snél, állami támogatással

Új beruházás a Waberer'snél, állami támogatással

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Waberer’s nemrég bejelentette, hogy a cég megállapodást írt alá a Külgazdasági és Külügyminisztériummal raktárlogisztikai kapacitásbővítő és fejlesztési program több helyszínen történő megvalósításának egyszeri, vissza nem térítendő támogatására.

A támogatott beruházás várható értéke közel 3 milliárd forint, a nyújtott támogatás mértéke a beruházás értékének 33 százaléka. A beruházás várhatóan 2021 és 2022 során valósul meg, a támogatási program részeként a Waberer’s várhatóan 230 fővel növeli az állományi létszámát.

Erdélyi Barna a Waberer’s vezérigazgatója így nyilatkozott:

A tervezett beruházás megvalósítása jelentősen hozzájárul a Waberer’s versenyképességének javításához, a korszerű raktártechnológiai eszközök beszerzésével ügyfélkörünk bővítéséhez, és a jelenlegi ügyfeleink még hatékonyabb kiszolgálásához.

Nemrég írtunk egyébként a vállalatról, a Concorde elemzőjének véleménycikke alapján az elmúlt bő három év tőzsdei vesszőfutását követően jó útra térhet a Waberer’s – bár továbbra is sok a bizonytalanság a fuvarozó háza táján, az új szakmai nagybefektető (Indotek) megjelenése új impulzusokat hozhat az elemző szerint, a tranzakciónak két szempontból is nagy jelentősége van.

Egyrészt a kisebbségi részvényesek számára megnyugtató, hogy egy komoly szakmai befektető érkezett, aki a pénzügyi stabilitást biztosíthatja, másrészt érdemes foglalkozni azzal, hogy az Indotek a hazai ingatlanpiacon jeleskedik, a regionális logisztikában élenjáró Waberer’s pedig a raktározási tevékenységét és jelenlétét erősítheti tovább.

A mai kereskedésben 1,2 százalékos mínuszt mutat a vállalat papírja, idén eddig 14,3 százalékos a plusz. A márciusi eladási hullám során rendesen beszakadt az árfolyam, de a mélypont óta több, mint 100 százalékot tudott szárnyalni a papír.

Címlapkép: Akos Stiller/Bloomberg via Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek