Főoldal Koronavírus További 2500 budapesti jelentkezhet ingyenes Covid-tesztre

További 2500 budapesti jelentkezhet ingyenes Covid-tesztre

3 megtekintés

December 18-án újra megnyitják a regisztrációt.

Miután szerdán néhány óra alatt betelt a regisztráció a budapestieknek felajánlott 5000 darab antigén tesztre, a Fővárosi Önkormányzat az eddigieken felül még 2500 fővárosi lakosnak biztosít lehetőséget az ingyenes szűrésre – közölte csütörtökön Karácsony Gergely a Facebookon.

A főpolgármester tájékoztatása szerint az újabb internetes regisztráció december 18-án, pénteken 15 órakor indul, a teszteket pedig december 19-e és 23-a között végzik el négy helyszínen: a Széna téren, az Etele téren, a Városháza Parkban és a Keleti pályaudvarnál (Baross tér).

Karácsony hozzátette, tisztában van azzal, hogy ez az összesen 7500 teszt egy ekkora városban nem elegendő,

De ez, vagyis a tömeges szűrés biztosítása a kormány dolga és felelőssége. Lenne. Mi annyit tudunk tenni, amennyi a főváros lehetőségeibe belefér. Talán ez is segítséget jelent sok budapesti családnak. Abban bízom, hogy miként azt a járvány elleni védekezés számos pontján tette, a kormány most is követni, másolni fogja a budapesti városvezetés cselekedeteit a vírus megfékezése érdekében.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek