Főoldal Itthon Szijjártó Péter a Deutsch-ügyről: az Európai Néppárt kivágta a hisztit

Szijjártó Péter a Deutsch-ügyről: az Európai Néppárt kivágta a hisztit

2 megtekintés

Az Európai Néppárt (EPP) éppen a legsikeresebb tagjával szemben folytat „boszorkányüldözést” − mondta el Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján. A miniszter furcsának találta, hogy az EPP-frakció éppen az egyik legjobban teljesítő képviselőjétől von meg jogokat.

A miniszter egy más témában tartott sajtótájékoztatón újságírói kérdésekre válaszolva azt mondta, ha

a Néppárt testvérpártjai a Fideszhez hasonló teljesítményt nyújtottak volna a legutóbbi európai parlamenti választáson, akkor most sokkal erősebb csoportot alkotnának, és nem szorulnának a zöldek és a szocialisták támogatására, és nem kellene elvtelen kompromisszumokat kötve eltávolodni attól az értékrendtől, amelyet az EPP akkor képviselt, amikor Magyarország belépett az EU-ba.

Szerinte ha a néppárti frakció minden képviselője úgy dolgozna, mint Deutsch Tamás, lehet, hogy jobb teljesítményt tudnának nyújtani az EP-ben. Úgynevezett „általános megjegyzésként” a politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy miközben az Európai Néppárt elnöke az egyik náci főideológust vonta párhuzamba a magyar miniszterelnökkel, és

tíz éven át folyamatosan „antiszemitázós, diktatúrázós, autoriterezős vádakkal” kell nap mint nap szembesülnie Magyarországnak, és elvárják, hogy ehhez „jó képet vágjanak”.

Amikor azonban – fűzte hozzá – ők szembesülnek egy kellemetlen nyilatkozattal, azt azonnal –inzultusként kezelik és kivágják a hisztit”.

Szijjártó szerint érdemes lenne egyenlő mércével mérni, és ha a kölcsönös tisztelet kultúrájának visszahozatala a cél, érdemes lenne ezt a tiszteletet megadni Magyarországnak is, amelynek kormányzati berendezkedése az emberek döntésén alapul.

Forrás: Index.hu - Belföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek