Főoldal Üzlet Sikeres volt a Masterplast 6 milliárd forintos kötvénykibocsátása

Sikeres volt a Masterplast 6 milliárd forintos kötvénykibocsátása

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

December 17-én sikeres kötvényaukciót hajtott végre a Masterplast. A 6 milliárd forintnyi felajánlott mennyiségre 6 milliárd forintnyi ajánlat érkezett névértéken, a forgalomba hozatal összmennyisége így névértéken 6 milliárd forint. Összesen 5,99 milliárd forintnyi forrást von be a társaság (névérték x átlagos eladási ár x darabszám).

A fix kamatozású kötvények 2027 december 21-én járnak le, a kupon mértéke 2,1 százalék. Az átlagos eladási ár 99,8894%, az átlaghozam 2,1216%, ez a papír lejáratához legközelebbi HUF (mid)-swaphoz képest 84 bázispont felár.

A cég korábbi közlése szerint a kibocsátásra a Magyar Nemzeti Bank Növekedési Kötvényprogramján keresztül kerül sor. A befolyó forrásokat a Masterplast Csoport új beruházásainak és esetleges vállalatfelvásárlásainak a finanszírozására, valamint a Masterplast Csoport rövid távú adósságának átmeneti jellegű refinanszírozására használja majd fel. 

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek