Főoldal Üzlet Pénzbírságot kapott a párizsi városháza, mert túl sok nőt foglalkoztatott

Pénzbírságot kapott a párizsi városháza, mert túl sok nőt foglalkoztatott

3 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Örömmel jelentem be, hogy megbírságoltak minket

– kezdte Anne Hidalgo, Párizs polgármestere tájékoztatóját a városi tanácsnak. Elmondta, megmosolyogta, amikor megtudta a bírság okát.

A párizsi közszolgálati minisztérium azért öntött a pénzbírság kiszabása mellett, mivel a városházán túl sok női felsővezetőt foglalkoztatnak, ezzel pedig megszegték a 2013-as, nemek közötti egyenlőségre vonatkozó szabályokat, amely kimondja, hogy egyik nem képviselői sem haladhatják meg a vezetői pozíciókban a 60%-ot.

Hidalgo elmondta, hogy a gond abból adódott, hogy 11 nőt és 5 férfit neveztek ki vezető pozícióban 2018-ban, ami azt jelenti, hogy a pozíciók 69%-a nőkhöz került. A polgármester kitért arra, hogy a pénzbírságról szóló csekket személyesen veszi majd át a női kollégáival egyetemben.

Komolyra fordítva a szót elmondta, hogy ez a bírság abszurd, igazságtalan, felelőtlen és veszélyes, hiszen a vezetői posztokban lévő nők aránya országszerte nagyon alacsony, ezért éppen, hogy támogatni kellene az ilyen törekvéseket.

 Egyébként a nemek közötti paritásra vonatkozó 2013-as szabályt azóta már hatályon kívül helyezték, a mostani bírság a 2018-as kinevezések kapcsán született.

Címlapkép:

Forrás: Portfolio.hu - Üzlet rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek