Főoldal Koronavírus Negyedik mérkőzését is megnyerte a Sopron a kosárlabda Euroligában

Negyedik mérkőzését is megnyerte a Sopron a kosárlabda Euroligában

3 megtekintés

A magyar bajnok két hete kezdte meg szereplését a nemzetközi porondon, amikor buboréktorna keretében fogadta a Bourges-ot és a Landes-ot, és mindkét francia csapatot legyőzte. A Galatasaray akkor pozitív koronavírustesztek miatt nem tudott csatlakozni, de a nemzetközi szövetség (FIBA) úgy döntött, hogy ezen a héten újabb buboréktornára kerül sor a Novomatic Arénában, amelynek keretében a Sopron és isztambuli ellenfele mindkét csoportmérkőzését lejátssza. 

A keddi első felvonásban a Sopron kiélezett csatában 69–66-ra verte a 2014-ben Euroliga-győztes törököket.

A csütörtöki, szintén zárt kapus folytatásban, melyben hivatalosan a török csapat volt a pályaválasztó, a szezonban eddig 12 NB I-es, illetve nemzetközi mérkőzésükön veretlen soproniak 6–0-val kezdtek, majd az első negyed felénél jött az egyenlítés, a folytatásban pedig fej fej mellett haladt a két együttes. A második szakaszban eredményesen támadott a Sopron, miközben továbbra is hatékonyan védekezett, ennek eredményeként 13 ponttal elhúzott.

Fotó: Tóth Zsombor/Sopron Basket

A mérkőzés második fele 38–25-ös magyar vezetésről indult, majd csakhamar 19 pontra nőtt az előny. A soproniak összeszedetten játszottak és magabiztosan szórták a hárompontosakat is, ennek volt köszönhető, hogy ennyire elléptek ellenfelüktől. A folytatásban viszont kissé megtorpant a Gáspár Dávid irányította magyar csapat, több támadása pontszerzés nélkül zárult. A Galatasaray tíz pont környékére felzárkózott, 

végül azonban ezt a negyedet is a Sopron nyerte, amely az 56–41-ről induló utolsó tíz percben, különösebb gond nélkül tudta megőrizni magabiztos előnyét.

A magyar csapat legjobbja az amerikai-francia Gabby Williams volt 16 ponttal, de csak eggyel maradt el tőle Fegyverneky Zsófia.

Eredmény, női Euroliga, D-csoport, 4. forduló:
Galatasaray (török)–Sopron Basket 58–70 (12–14, 13–24, 16–18, 17–14)
A magyar csapat pontszerzői: Williams 16, Fegyverneky 15, Krajisnik 8, Brooks 8, Walker 7, Johnson 7, January 6, Czukor 3

A Sopron ezzel továbbra is százszázalékos az idényben. Az Euroliga csoportköre január 19. és 22. között egy újabb zárt kapus tornával fejeződik be Bourges-ban. Az oda-visszavágó rendszerű negyeddöntőbe a kvartettek első két csapata jut majd be.

A D-csoport állása: 1. Sopron 8 pont/4 mérkőzés, 2. Landes (francia) 3/2, 3. Bourges (francia) 2/2, 4. Galatasaray 2/2

(MTI)

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek