Főoldal Technika és Tudomány Négy helyett két évre tiltották el Oroszországot a sporteseményektől

Négy helyett két évre tiltották el Oroszországot a sporteseményektől

2 megtekintés

A katari focivébén biztosan nem szólhat a himnuszuk, és az olimpián is csak semlegesként tűnhetnek fel.

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) javaslatával szemben négy helyett csak két évre tiltotta el Oroszországota nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) a világ nagy nemzetközi versenyeiről – írja a The Guardian. Ettől függetlenül az egyénileg el nem tiltott orosz sportolók versenyezhetnek, de csak semleges színekben.

A döntés értelmében a jövő nyárra halasztott tokiói olimpián és paralimpián, valamint a 2022 decemberében rendezendő katari futball-világbajnokságon sem játsszák majd le orosz himnuszt, az ország neve nem lehet ott a sportolók és a stáb felszerelésén, és a zászlót sem viszi senki.

Kivételt a jövő évre halasztott foci-Eb képez, amelyen ott lehet az orosz válogatott, az ország pedig még meccset is rendez.

Oroszországot azért sújtották ezekkel a szankciókkal, mert a sportéletükben rendszerszinten zajlott a dopping, és mindent megtettek azért, hogy ez ne derülhessen ki: orosz hivatalnokok több adatbázisból is kitörölték a pozitív teszteket, mielőtt átadták őket a nemzetközi testületnek.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek