Főoldal Technika és Tudomány Ne csodálkozzon, több hasznos funkciót is kivettek a Messengerből

Ne csodálkozzon, több hasznos funkciót is kivettek a Messengerből

6 megtekintés

Az adatvédelemre vonatkozó európai irányelvek miatt a Facebook több dolgot is kivett a Messengerből és az Instagramból. Remélik, hogy hamar visszakapcsolhatják őket.

December 21-től az Európai Unióban működő üzenetküldő szolgáltatásokra, így a Facebook Messengerre, valamint a cég birtokában lévő Instagramra is kiterjesztik az elektronikus hírközlési adatvédelmi rendeletet (e-Privacy). Ez az Általános adatvédelmi rendelethez (a GDPR-hez) hasonlóan a magánélet és a digitális adatok védelmét szolgálja.

A Facebook szerint egyelőre nem látni, hogy a két alkalmazás funkciói vajon megfelelnek-e az újabb szabályoknak, ezért – saját számításuk szerint csak ideiglenesen, de – mindkét appból eltávolítanak bizonyos eszközöket. A változás következményeként az európai facebookozóknál (így pedig a magyaroknál is) nem lesz elérhető többek közt

  • a messengeres beszélgetésekben való keresés,
  • nem lehet majd becenevet adni az ismerősöknek, így ők kizárólag a valódi nevükön lesznek láthatók,
  • és nem lehet például szavazásokat indítani a chatpartnerek bevonásával.

A BBC szerint a változtatás nem egyszerre, hanem fokozatosan ér el a felhasználókhoz. Így előfordulhat, hogy míg tegnap minden probléma nélkül tudott keresni a beszélgetésekben, holnaptól már nem lesz rá lehetősége.

A szerkesztőségünkhöz befutott jelzések szerint több magyar felhasználónál már érzékelhető az eltűnő funkciók jelensége.

A Facebook azt reméli, hogy a korábban kivett programfunkciókat gyorsan vissza tudja állítani, de hogy erre mennyit kell várni, azt nem közölték.

A Messenger használata más tekintetben is változik, erről szerdán adtak ki hivatalos tájékoztatót.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek