Főoldal Külföld Megszállta a rendőrség a szlovák parlament előtti teret a volt gazdasági miniszter miatt

Megszállta a rendőrség a szlovák parlament előtti teret a volt gazdasági miniszter miatt

3 megtekintés

Fél tucat rendőrautó, és vagy 20 rendőr látható azon a fényképen, melyet a Szabadság és Szolidaritás Pártja (SaS) tett közzé a közösségi oldalán. A kormánypárt annak lehetőségét fejtegette, hogy a karhatalom a délelőtti órákban vád alá helyezett korábbi gazdasági miniszter, Peter Zigáért (Smer-Hlas) mehetett – számoltak be az akcióról a Körkép.sk felvidéki hírportálon.

Mint írták, Peter Ziga volt gazdasági minisztere ellen vesztegetés miatt emelt vádat a szlovák rendőrség.  

Peter Ziga, volt szlovák gazdasági miniszter, aki jelenleg ellenzéki képviselő (Hlas Párt) a szlovák parlamentben.Forrás:Facebook/ Peter Ziga

Ő maga tagadja, hogy bármilyen bűncselekményt követett volna el. Pártja, a szociáldemokrata Hlas úgy fogalmazott, hogy az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, és amíg nincs a képviselőjük ellen egyértelmű bizonyíték, nem függesztik fel a párttagságát sem.

Peter Ziga jelenleg az ellenzéki padsorokban ül, a Smerből kivált, Peter Pellegrini vezette Hlas frakciójának tagja.

Kiadatásáról a parlamentnek kell döntenie.

A törvényhozás mandátumvizsgáló és mentelmi jogi bizottságának elnöke, Anna Andrejuvová (OLaNO) ma úgy fogalmazott, hogy személy szerint ő támogatja Ziga kiadatását, letartóztatását.

Forrás: Origo.hu - Nagyvilág rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek