Főoldal Koronavírus Megállapodott a három legfőbb uniós intézmény egy közös menetrendről 2024-ig

Megállapodott a három legfőbb uniós intézmény egy közös menetrendről 2024-ig

1 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A nyilatkozat megerősíti a három intézmény azon kötelezettségvállalását, hogy mielőbb elfogadják a koronavírus-járványból való kilábaláshoz szükséges uniós jogalkotási javaslatokat.

Aláírták továbbá a 2020-2024 közötti időszakra vonatkozó, politikai célkitűzésekről és prioritásokról szóló következtetéseket is, amelyek szerint 2024-ig politikai és jogalkotási menetrendet javasolnak a gazdasági talpraállás és a lendület fenntartása érdekében.

Az intézmények közös munkájára irányuló jogalkotási prioritásokról szóló nyilatkozat az uniós bizottság által már benyújtott vagy 2021 őszéig benyújtani tervezett jogalkotási javaslatokat foglalja össze.

Ezek között egyebek mellett az európai zöld megállapodás végrehajtása, az uniós klímacélok megvalósításának és a digitális átállásnak a segítése, az egységes piac, valamint a gazdasági és monetáris unió elmélyítése, az európai bankok és a tőkepiacok ellenállóképességének, valamint Európa világban elfoglalt pozíciójának megerősítése, a transzatlanti kapcsolatok megszilárdítása, a szabad és biztonságos Európa előmozdítása, valamint a demokráciák és a közös európai értékek védelme és megerősítése szerepel.

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek