Főoldal Technika és Tudomány Két, korábban Thaiföldre csempészett szumátrai orangután térhetett haza – videó

Két, korábban Thaiföldre csempészett szumátrai orangután térhetett haza – videó

0 megtekintés

A kihalás fenyegette szumátrai orangután két, Thaiföldre csempészett példányát szállították vissza csütörtök légi úton természetes élőhelyükre, Indonéziába.

A most négyéves nőstényeket, Ung Aing-ot és Natalee-t Malajzián keresztül próbálták becsempészni Thaiföldre 2017-ben, de a határon feltartóztatták a szállítmányt, a csempészeket elítélték.

Az orangutánokat egy Ratcsaburi tartományban lévő rezervátumból szállították Bangkokba, amelynek nemzetközi repülőterén ünnepélyes ceremóniával búcsúztatták őket.

A koronavírusteszten is átesett állatokat banánnal és zöldalmával lakatták jól indulás előtt.

Rehabilitációs központban szoktatják vissza őket a vadonhoz

A thaiföldi kormány közlése szerint 2006 óta ez volt a hatodik orangutánrepatriálási akció, és

eddig összesen 71 kicsempészett orangutánt küldtek vissza Indonéziába.

Thaiföldnek eltökélt szándéka megállítani a vadon élő fajokkal folytatott illegális kereskedelmet és visszaküldeni az állatokat természetes élőhelyükre – jelentette ki a bangkoki kormány képviselője a ceremónián.

A gazdag élővilágú Indonézia számára hatalmas kihívást jelent a vadon élő fajok tiltott kereskedelme – ismerte el az indonéz nagykövetség ügyvivője.

A két, most visszaküldött orangutánt egy rehabilitációs központban szoktatják vissza a vadonhoz, mielőtt szabadon engedik őket természetes élőhelyükön Szumátrán.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) 7500 körülire becsüli a megmaradt szumátrai orangutánok számát. A szigorúan védett állatokat azért fogdossák össze csempészek, hogy társállatként, turistalátványosságként, étkezési vagy feltételezett gyógyászati célra adják el őket.

Forrás: Origo.hu - Tudomány rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek