Főoldal Technika és Tudomány Félrevonulna egy online értekezleten? Már a Teamsben is megteheti

Félrevonulna egy online értekezleten? Már a Teamsben is megteheti

6 megtekintés

Nem is érdemes lefordítani magyarra a breakout szoba kifejezést (a szó egyébként kitörést jelent), a lényeg az, hogy egy online értekezlet néhány résztvevője külön is elvonulhat. A funkciót a Zoom után a Microsoft Teams ügyfelei is elérhetik.

A Zoomból már ismert breakout szobák szolgáltatás megérkezett a Microsoft Teamsbe is. Az ilyen külön helyiségek lehetővé teszik a szervezők számára, hogy például az ötletgyűjtés elősegítése érdekében alcsoportokra osszanak egy-egy találkozót. A találkozó szervezője akár 50 ilyen különhelyiséget is létrehozhat, és akár automatikusan, akár manuálisan rendelhet résztvevőket különböző helyiségekbe.

© Microsoft

Nem árt tudni, hogy kizárólag az online találkozó szervezője adhat meg ilyen szobá(ka)t, és azt is csak az asztali kliensen. Viszont a megjelölt résztvevők asztali, internetes vagy mobil eszközökön is csatlakozhatnak a kitörési helyiséghez. Ugyancsak a szervező nevezheti át és törölheti a szobákat, ha a szükség úgy hozná. Ugyancsak bármikor visszahívhatják a résztvevőket a „főtalálkozóra”.

© Microsoft

Miután a breakout helyiségek is Teams-találkozók, az összes olyan innováció, ami interaktívvá és intelligenssé teszi a Teams értekezleteket, a különszobákon belül is elérhető. Ugyanez igaz azokra a szolgáltatásokra is, amelyek abban segítenek, hogy a csapatok találkozói valóban biztonságosak legyenek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek