Főoldal Koronavírus Fauci: oltással is csak ősz közepére térhet vissza a normális élethez Amerika

Fauci: oltással is csak ősz közepére térhet vissza a normális élethez Amerika

2 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A normálisabb élethez való visszatérés, mint például a beltéri biztonságos étkezés vagy a moziba járás ősz közepén jöhet el az USA-ban Fauci szerint, de csak abban az esetben, ha elegendő ember oltatja be magát a koronavírus elleni vakcinával.

 Fauci úgy véli, ehhez az kell, hogy az emberek 75-85%-a oltást kapjon, mivel így tud kialakulni olyan immunitás-védelem, amely megakadályozza a vírus további terjedését. Ilyen átoltattsági arány mellett még azok a sérülékenyebb társadalmi rétegekbe tartozók is védve lennének, akik nem voltak beoltva, illetve azok is, akiknél az oltás nem volt hatékony.

 Ezen a héten 2,9 millió Pfizer-vakcinát terítettek szét 145 amerikai településen, és még ennél is több dózis várható, ha a héten a Moderna vakcináját is engedélyezik az egészségügyi hatóságok. Fauci szerint a cél az, hogy év végére 40 millió dózis álljon rendelkezésre az országban, ami 20 millió ember beoltására lesz elegendő.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: Portfolio.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek