Főoldal Koronavírus Európa-szerte december 27-én indulnak a koronavírus elleni oltások

Európa-szerte december 27-én indulnak a koronavírus elleni oltások

1 megtekintés

Az Európai Unió összes tagállamában december 27-től kezdődhet meg az oltás a koronavírus ellen – mondta csütörtökön Jens Spahn német egészségügyi miniszter a Reuters híre szerint.

Spahn arról beszélt, hogy ha az engedélyezés a tervek szerint megtörténik, Németországban is december 27-én indul az oltás. Mint ahogyan az EU többi országa is ekkor szándékozik belefogni a vakcinázásba. A miniszter a nyilatkozatot az Angela Merkel kancellárral, illetve a (Pfizerrel közösen vakcinát gyártó) BioNTech német gyógyszeripari vállalat vezetőivel való tanácskozása előtt tette.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság német elnöke csütörtökön a Twitteren szintén azt jelentette be, hogy december 27-én Európa-szerte elindítják a koronavírus elleni oltakozást:

Galgóczi Ágnes az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: Magyarországon az egészségügyi dolgozók oltása december végén megkezdődik az oltópontokon.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek