Főoldal Életmód Biden nyíltan meleg riválisát jelölte közlekedési miniszternek

Biden nyíltan meleg riválisát jelölte közlekedési miniszternek

4 megtekintés

Sokáig Pete Buttigieg is versenyben volt a demokrata elnökjelöltségért, de aztán kiszállt.

Biden nyert, Trump még küzd – amerikai elnökválasztás 2020

November 3-án elnökválasztást tartottak az Amerikai Egyesült Államokban. A republikánus Donald Trump és demokrata kihívója, Joe Biden közti verseny több államban nagyon szoros volt, így végül csak november 7-én derült ki: Joe Biden lesz az USA 46. elnöke. Kövesse az elhúzódó elnökválasztás fejleményeit és lehetséges következményeit a hvg.hu-n.

Korábbi kihívóját, a nyíltan meleg Pete Buttigieget választotta a közlekedési minisztérium vezetőjének Joe Biden beiktatásra váró amerikai elnök.

Buttigieg az első nyíltan homoszexuális amerikai politikus, aki megbízást kap elnöki kabinetben. Biden korábban más posztokra is olyan jelölteket állított, amilyenekre korábban nem volt példa: alelnökének egy fekete nőt, Kamala Harrist választotta, és a kommukációs csapatát is kizárólag nők alkotják. Nőt jelölt a hírszerzés vezetőjének is, a védelmi miniszter pedig várhatóan a szintén fekete Lloyd Austin lesz.

A közlekedési tárca vezetésére felkért Buttigieg korábban jól szerepelt a demokrata előválasztáson, vagyis Biden kihívója, riválisa volt. A 38 éves férfi később azonban kiszállt az elnökjelöltségért folyó versengésből.

Forrás: HVG.hu - Élet+Stílus rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek