Főoldal Koronavírus A “nyunyóka” még a koronavírust is lehagyta a hvg.hu év kifejezése szavazásán

A “nyunyóka” még a koronavírust is lehagyta a hvg.hu év kifejezése szavazásán

2 megtekintés

Egyértelmű győzelmet aratott Müller Cecília országos tiszti főorvos mondása.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Próbáljuk meg elcsenni, és gyakran tisztítani a gyerek nyunyókáját

– ezt a tanácsot adta a szülőknek Müller Cecília országos tisztifőorvos a május 14-i tájékoztatóján, amivel kimondta az év szavát is: a nyunyókát. A hvg.hu szavazásán ha nem is toronymagasan, de magabiztosan, 4693 szavazattal nyert a kifejezés, ami a gyerek egyik kedvenc, számára megnyugtató tárgyát fedi, ami lehet rongydarab, párnahuzat, plüss is.

A nyunyóka egyébként nem csak önmagában számít, az egész jelenséget leképezi: az olykor totálisan érdektelen online tájékoztatók végén felolvasott totálisan érdektelen kérdésekét, releváns információk titkolását – szebben mondva ki nem fejtését. Müller Cecília egyik csúcsteljesítménye az volt, mikor ahelyett, hogy az egészségügy beígért újranyitásáról beszélt volna júniusban, a helyes portörölgetést és a nyaraló újranyitásának lépéseit ecsetelte 5 percben.

Szavazásunkon a koronavírus lett a második 3846 vokssal, a karantént viszont kevésbé érezték meghatározónak olvasóink, arra csak 1628 szavazat érkezett, amivel az utolsó helyen zárt.

A harmadik és negyedik hely közötti verseny viszont szoros volt, végül a Színház- és Filmművészeti Egyetem autonómiájáért küzdők jelszava, a Free SZFE végzett a harmadik helyen, 3063 szavazattal.

© Reviczky Zsolt

A negyedik a Szájer József volt EP- és fideszes képviselő brüsszeli szexorgiáját felidéző eresz lett, 2930 vokssal. Noha felvételek nem kerültek elő, számtalan ábrázolás született a rendőrök elől az ereszcsatornán menekülő Szájer Józsefről, szívószálon is látható a dicstelen menekülés.

Az, hogy ki lett olvasóink szerint az év embere, pénteken kiderül. Addig is, itt a nagy év végi kérdőívünk:

2020: az év, amikor minden megváltozott – a hvg.hu nagy év végi kérdőíve

Lassan véget ér az év, ami minden szempontból rendhagyónak bizonyult: az egész világ megtanulta a koronavírus kifejezést, miközben szinte biztosan nem tudunk olyan embert találni, akinek az életére ne lett volna hatással a pandémia. Most arra kérjük olvasóinkat, hogy az alábbi kérdőív segítségével tekintsék át az elmúlt időszakot, segítsenek nekünk, hogy lássuk, hogyan hatott az önök életére a világjárvány.

Forrás: HVG.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek