Főoldal Külföld A legmagasabb járványkészültség hatálya lép életbe Dél-Anglia jelentős részén

A legmagasabb járványkészültség hatálya lép életbe Dél-Anglia jelentős részén

3 megtekintés

Dél-Anglia újabb kiterjedt térségei kerülnek a hétvégétől a koronavírus-járvány megfékezésére kidolgozott háromfokozatú készenléti rendszer legmagasabb szintjének hatálya alá – jelentette be csütörtökön Matt Hancock brit egészségügyi miniszter.

Londonban és a vele határos keleti, valamint északkeleti térségekben már szerda óta a hármas készenléti fokozat van érvényben.

Hancock a londoni alsóházban csütörtök délután közölte: szombattól a brit főváros közelében fekvő

Bedfordshire, Buckinghamshire, Berkshire és Hertfordshire megyék egész területén, valamint Surrey, East Sussex, Cambridgeshire és Hampshire megyék egyes térségeiben szintén a legmagasabb, harmadik készenléti fokozat lép életbe.

Az intézkedés alapján az érintett térségekben be kell zárniuk a múzeumoknak, a turistalátványosságoknak, a zárt terű szórakozóhelyeknek, a szállodáknak és egyéb szálláshelyeknek, valamint az összes vendéglátóhelynek, bár az utóbbiak elvitelre és házhoz szállításra felvehetnek ételrendelést.

Forrás: Index.hu - Külföld rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek