Főoldal Üzlet A konyha állapota láttán azonnal felfüggesztette egy étterem tevékenységét a Nébih – videó

A konyha állapota láttán azonnal felfüggesztette egy étterem tevékenységét a Nébih – videó

5 megtekintés

Koszos, poros, pókhálós helyen, a higiénikus kézmosás lehetősége nélkül dolgoztak egy étteremben, de az ellenőrök lejárt alapanyagokat is találtak.

Élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő szabálytalanságok miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy házhoz szállító budapesti étterem tevékenységét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.

A közlemény szerint a Pudravka Tech Kft. létesítményében a higiéniai hiányosságokon túl az ellenőrök 25 kilogramm nyomon követhetetlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű állati eredetű alapanyagot is találtak, a megsemmisítésüket elrendelték.

A mennyezet és a falak koszosak, porosak, pókhálósak voltak, a főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott – közölte a hivatal. A berendezéseken és közvetlenül alattuk is zsíros, fekete koszt láttak az ellenőrök, a padlót láthatóan senki sem takarította fel. A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésre.

A létesítménynek nem volt külön hulladéktároló helyisége, a konyhai hulladék az elszállításig a sütő-főző térben, nyitott hordókban állt. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, valamint a zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.

Az egység csak a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb helyszíni szemléjét követően nyithat újra.

Forrás: HVG.hu - Vállalkozás rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek