Főoldal Koronavírus A Fidesz szerint ha a DK-n múlna, akkor már rég elszabadult volna a járvány

A Fidesz szerint ha a DK-n múlna, akkor már rég elszabadult volna a járvány

1 megtekintés

Úgy tűnik, hogy a baloldal nemcsak a védekezést akadályozza, hanem a védőoltások kapcsán is csak „kamuzásra” és politikai hangulatkeltésre képes – reagált a Fidesz Barkóczi Balázs DK-szóvivő csütörtöki nyilatkozatára.

Barkóczi Balázs online sajtótájékoztatóján pártja nevében arra szólította fel a kormányt, hogy kezdje el felkészíteni az országot a koronavírus elleni vakcina tömeges beadására és hozza létre az oltóközpontokat.

Erre reagálva a Fidesz azt írta, Magyarország felkészült a védőoltásokra, a kormány 17,5 millió adag vakcinát már lekötött, és ahogy megérkeznek a gyógyszerhatóság által engedélyezett vakcinák, az oltási tervben meghatározott rend szerint megkezdődik a védőoltások beadása.

Ha a Pfizer-vakcina a jövő héten megkapja az Európai Gyógyszerügynökség engedélyét és megérkezik Magyarországra, akkor már december végén megkezdődhet az egészségügyi dolgozók oltása, erre a célra már ki vannak jelölve a kórházi oltópontok. A tömeges oltása 2021-ben kezdődhet, az operatív törzs ehhez is minden szükséges előkészületet megtesz.

Ha Gyurcsányékon múlt volna, a járvány már rég elszabadult volna és oltóanyagot sem lehetett volna beszerezni, ugyanis semmilyen a védekezéshez szükséges intézkedést és forrást nem szavaztak meg, kezdettől csak akadályozzák a védekezést

– idézte az MTI, amit a Fidesz írt.

Forrás: Index.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek