Főoldal Koronavírus 7500 fölé nőtt idehaza a koronavírus miatt elhunytak száma

7500 fölé nőtt idehaza a koronavírus miatt elhunytak száma

5 megtekintés

2 982 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 291 549 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma – olvasható a hivatalos kormányzati oldalon.

Ez a napi pozitív szám bő 18 ezer tesztből jött ki, a pozitívak aránya 16,2 százalék.

Elhunyt 157 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 7 538 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 197 057 fő.

7 522 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 573-an vannak lélegeztetőgépen.

Egy nap alatt 117-tel csökkent a kórházban ápoltak, és csak eggyel a lélegeztetőn levők száma.

Egész Európában, a szomszédos országokban és Magyarországon is tovább nő a fertőzöttek száma, egyre többen igényelnek kórházi ellátást. A járványt megállítani nem lehet, továbbra is a járvány lassítása és a kórházak teljesítőképességének védelme a cél – írja a kormányzati oldal. Ezt szolgálják a veszélyhelyzettel kihirdetett védelmi intézkedések, amelyeket a kormány további egy hónapig meghosszabbított, tehát január 11-ig fennmarad a jelenlegi kijárási tilalom és a többi védelmi intézkedés. Az egészségügyi védekezés fenntartása  érdekében a kormány egy félévvel meghosszabbította a járványügyi készültséget is. A karácsonyi ünnepekre vonatkozó szabályokról december 21-én lesz döntés, az esti kijárási tilalom szilveszterkor is életben lesz.

Forrás: 24.hu - Koronavírus

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek