Főoldal Technika és Tudomány Von der Leyen azt akarja, egyszerre kezdjék oltani az embereket az Európai Unióban

Von der Leyen azt akarja, egyszerre kezdjék oltani az embereket az Európai Unióban

2 megtekintés

Az Európai Bizottság elnöke szerint a népesség 70 százalékát be kell oltani, úgyhogy jobb minél hamarabb elkezdeni.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Az a cél, hogy az Európai Unió 27 tagállama az egység jegyében ugyanazon a napon kezdje meg a koronavírus elleni oltások beadását – mondta Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az RTE.ie szerint a politikus nyilatkozata egyfajta nyomásgyakorlás is a tagállamokra, hogy utolérjék az Egyesült Királyságot és az USA-t, ahol már elkezdték beoltani a lakosságot a Pfizer és a Biontech által fejlesztett vakcinákkal.

“Ahhoz, hogy véget vessünk a járványnak, a népesség 70 százalékát be kell oltani. Ez nagy feladat, úgyhogy kezdjük el olyan hamar, amilyen hamar csak lehet együtt, mind a huszonheten ugyanazon a napon” – mondta.

Kedden érkezett a hír, hogy az Unió valószínűleg már jövő héten engedélyezheti a Pfizer/Biontech vakcináját.

Von der Leyen szerint Európa annyi vakcinát vásárolt, ami már több, mint elég mindenkinek, úgyhogy támogathatjuk a szomszédainkat és partnereinket is.

Forrás: HVG.hu - Tech rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek