Főoldal Gazdaság Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

Szijjártó: két bajor vállalattal állapodott meg a kormány magyarországi beruházásokról

5 megtekintés
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A külgazdasági és külügyminiszter az előbbi vállalat kapcsán azt emelte ki, hogy a Rosenberger az egyik legjelentősebb elektronikai beszállító az autóiparban, és már most is 4000 embernek ad munkát Magyarországon.

Mai megállapodásunk nyomán a vállalat egy 13,5 milliárd forintos beruházásba vág bele, amihez a kormány 3,7 milliárd forintos támogatást biztosít.

Ezután úgy folytatta: “Mindez azt jelenti, hogy a Rosenberger összesen 150 új munkahelyet hoz létre Nyírbátorban, Jászárokszálláson és Jászberényben. Külön jelentőséget ad a megállapodásnak, hogy a jászberényi fejlesztés nyomán azok a családok kapnak új munkalehetőséget, akik az Electrolux kapacitás leépítése miatta nehéz helyzetbe kerültek a térségben.”

A fneti második céggel kötött megállapodásról azt írta. A Knaus Tabbert “Európa vezető lakókocsi és lakóautó gyártója. A vállalat évente több mint 8000 lakókocsit gyárt le a Nógrád megyei Nagyorosziban, és most egy 1,3 milliárd forintos fejlesztés keretében növeli a kapacitását, valamint megkezdi az önjáró lakóautók gyártását is”.

Ehhez a beruházáshoz a kormány 500 millió forintos támogatást biztosít, amiért cserébe vállalat 400 magyar munkahely védelmére ad garanciát a világjárvány közepén.

– tette hozzá.

A tárcavezető a posztja végén rámutatott: “Ezek a megállapodások mind megerősítik Magyarország és Bajorország gazdasági kapcsolatait. A német tartományok közül Bajorország az első számú gazdasági partnerünk, ahonnan a második legtöbb beruházás érkezik Magyarországra”.

Címlapkép forrása: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Forrás: Portfolio.hu - Gazdaság rovat

További hírek a témában

Ez weboldal sütiket használ, hogy a felhasználói élményt javítsa. Feltételezzük, hogy ezzel egyetért, de ha akarja, bármikor letilthatja. Elfogad Részletek